Hartige Finse pannukakku met aardpeer en gerookte zalm

De Finse pannukakku wordt in tegenstelling tot onze pannenkoek in de oven gebakken. Het gerecht wordt traditiegetrouw op de avond van 23 juni, voorafgaand aan het feest van de Heilige Johannes de Doper en de midzomernachtvieringen die in Scandinavië veel voorkomen, geserveerd. Mounir maakt een Finse pannukakku met aardpeer en gerookte zalm.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 300 gram aardperen
  • olijfolie
  • 150 gram boerenkool (gesneden)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 150 gram bloem
  • peper, zout
  • 100 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Borstel de aardperen goed schoon. Snijd de aardperen in dunne frietvormen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, aardperen en boerenkool circa 5 minuten.

Doe de boter in een ovenschaal en laat in circa 5 minuten smelten in de oven tot het bubbelt.

Ris en hak de rozemarijn. Kluts in een kom de eieren met de melk en bloem en voeg de rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in reepjes en voeg toe. Voeg de gebakken groente toe en roer alles goed door. Haal de ovenschaal met de gesmolten boter uit de oven en schenk het beslag met de groente in de ovenschaal. Bak in circa 25 minuten.

Snijd de pannukakku in stukken en verdeel over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer