Gumbo

Gumbo is een stoofpot. Het komt van origine uit Amerika, de staat Louisiana. De basis bestaat normaal uit vlees of vis en cajunkruiden. Mounir maakt een eigen variant met kip. Dat is sneller gaar te stoven. Maar hij zorgt er wel voor dat de cajunsmaken volledig tot zijn recht komen in dit gerecht. Mounir serveert de gumbo met rijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram kippendijen
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper, zout
  • 150 gram basmatirijst

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een brede pan. Bak de kippendijen rondom goudbruin in circa 4 minuten. Haal de kippendijen uit de pan en bewaar op een bordje.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Schil de bleekselderij en snijd in dunne maantjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Smelt een klontje boter in de pan van de kippendijen en bak de ui, paprika’s, bleekselderij en tomaten circa 5 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Voeg de kippendijen toe. Voeg de bloem en de cajunkruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat met de deksel op de pan circa 15 minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel de rijst over borden. Verdeel hierover de gumbo.

Eet smakelijk!

Geef een reactie