Duur 13:57
Gepubliceerd op 29 november 2019

Groentequiche met zalm

Dit keer geen zoete lekkernij in Bak mee met MAX, maar een hartige taart. Cas maakt een groentequiche met spinazie en groene asperges. En die smaken heerlijk bij de verse zalm.

Ingrediënten (voor 1 grote of 6 kleine):

  • 110 milliliter volle melk
  • 10 gram verse gist
  • 200 gram patentbloem
  • 5 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram zout
  • olijfolie
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram rauwe verse zalm
  • 4 eieren
  • 100 milliliter slagroom
  • peper, zout
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in met wat olie en bestrooi lichtjes met wat bloem om plakken te voorkomen.

Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng de lauwe melk met de gist. Schep de bloem op het aanrecht, maak in het midden in een kuil en schenk hierin het warme melkmengsel. Voeg de suiker toe en bestrooi het zout aan de rand. Kneed tot een soepel deeg. Mocht het deeg te droog aanvoelen, voeg dan een klein scheutje water toe. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm(en) ermee.

Verwarm een scheutje olie en bak de spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie eventueel uitlekken op een zeef. Snijd de asperges in stukjes van circa 1 centimeter. Snijd de zalm in blokjes.

Splits de eieren en meng de dooiers met de slagroom. Het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente en zalm over het deeg en schenk hierover het dooier-slagroommengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in circa 18 minuten goudbruin en gaar als het kleine vormen zijn en in circa 35 minuten als het één grote quiche is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer