Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:58

Uitzending: wo 4 apr 2018 10:00

Groene spaghetti met mosterdzalm

Groene spaghetti betekent in dit geval niet letterlijk groen, maar groen gekleurd door de groene ingrediënten. Sandra mengt een avocado-saus en courgette door de spaghetti, waardoor het gerecht prachtig groen kleurt.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 zalmfilets
  • 2 theelepels mosterd
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram ricotta
  • 1 courgette
  • 40 gram rucola

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smeer de zalm in met de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Leg de zalm in een ovenschaal en besprenkel met wat olie. Bak de zalm in circa 12 minuten gaar.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de avocado in blokjes. Pel en snijd de knoflook en doe samen met de avocado in een hoge maatbeker. Rasp en pers de citroen naar smaak en voeg toe. Voeg de ricotta en een scheutje olijfolie toe en pureer het geheel met een staafmixer tot gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp de courgette grof. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de courgette circa 3 minuten.

Giet de spaghetti af, maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg de avocadosaus toe aan de afgegoten pasta. Voeg hier de gebakken courgette aan toe en eventueel een scheutje van het opgevangen kookvocht.

Verdeel de spaghetti over borden en verdeel er de rucola bij. Serveer met de zalm.

TIP: Nog wat citroen over? Snijd in partjes en serveer bij de zalm.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. dlonra says:

    ook een Top-recept, dit krijgt een 8+ en gaat in mijn map met top-recepten !!!

    1. Frans Koster says:

      Inderdaad een acht en in de map!👍😉

  2. Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Omdat het koud is buiten heb ik dit recept aangepast op winter.
    Ik heb boerenkool en kastanje- Champions gebruikt, oh het was echt geweldig lekker.
    De vis was heerlijk, de pasta was heerlijk en het is gewoon een top gerecht, en super simpel.
    Dank u wel, wij gaan nu smullen.
    Dag hoor, Snipsnap.