Duur 12:02
Gepubliceerd op 17 januari 2018

Gnocchi-ovenschotel met spinazie en mozzarella

Mozzarella is eigenlijk een verzamelnaam voor 2 kaassoorten. De oorspronkelijke mozzarella wordt vervaardig uit melk van de waterbuffel. De ander wordt gemaakt van koemelk. De vervaardiging gaat volgens dezelfde principes, maar ze hebben wel beiden een heel eigen smaak. Mounir serveert mozzarella op de gnocchi-ovenschotel met spinazie.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje cayennepeper
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 450 gram spinazie a la crème (diepvries)
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 mozzarella-bol

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui. snijd in vieren en dan in dunne plakken. Pel en snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper, zout en de cayennepeper. Borstel de champignons schoon, snijd in stukjes, voeg toe en bak circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe en verwarm.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en roer door de spinazie.

Verdeel de gnocchi over een ingevette ovenschaal. Snijd de mozzarellabol in dunne plakjes en leg de plakjes over de gnocchi. Bak in circa 10 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    YvonneK says:

    Vanmiddag de ovenschotel gemaakt. Die gaan we vaker maken. Heerlijk!

Bekijk ook

Meer