Duur 13:45
Gepubliceerd op 2 oktober 2019

Geroosterde paprikasoep met mozzarella

Voor wie van soep houdt, is deze soep beslist een aanrader. Door de paprika’s eerst te roosteren worden ze zachter en zoeter. De mozzarella maakt de soep romiger en ‘steviger’. Heerlijk met een snee boerenbrood.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 300 gram zoete aardappel
  • 600 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram cashewnoten
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • boerenbrood
  • 1 mozzarellabol

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de paprika’s circa 25 minuten in de oven.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappelblokjes toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat circa 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken.

Doe de cashewnoten en zongedroogde tomaten met aanhangende olie in een hoge maatbeker of staafmixerbakje en pureer met de staafmixer tot tapenade.

Verhit de grillpan. Snijd het brood in plakken en bestrijk met olie. Grill het brood circa 2 minuten om en om goudbruin. Besmeer het brood met de tapenade.

Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de soeppan. Snijd de mozzarella in stukjes en voeg toe. Pureer met de staafmixer tot gladde soep.

Verdeel de soep over borden en serveer met het gegrilde brood met tapenade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Foodie says:

    Hoe vervang je de mozarella als je lactose intollerant bent?

      MAX Vandaag says:

      Beste Foodie,

      Als u allergisch bent voor koemelk en niet voor buffelmelk, dan kunt u op zoek gaan naar mozzarella die gemaakt is van buffelmelk. U herkent deze mozzarella aan de tekst’ Mozzarella di Bufala Campana’ op de verpakking. Fabrikanten mogen dit er alleen opzetten als het ook daadwerkelijk is gemaakt van buffelmelk.

Bekijk ook

Meer