Friszure pasta met courgette

Deze vegetarische pasta met courgette van Mounir krijgt een pittige, friszure smaak door de raapstelen en citroen. De chiliflakes maken het gerecht af en om te zorgen dat het niet te pittig wordt is in de saus ricotta verwerkt.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram orecchiette (pastasoort)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel chiliflakes
  • olijfolie
  • 2 courgettes
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 0,5 bosje peterselie
  • peper, zout
  • 100 gram raapstelen
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten, knoflook en chiliflakes circa 2 minuten. Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak circa 5 minuten.

Voeg de ricotta toe. Rasp de helft van de citroenschil boven de pan en pers de citroen naar smaak uit boven de pan. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht toe. Voeg de pasta samen met de raapstelen en een beetje van het kookvocht toe. Hak de walnoten.

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie