Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:11:18

Uitzending: wo 27 sep 2017 10:00

Eenpansverrassing met rijst en paprika

Niet is fijner dat koken met zo min mogelijk pannen. Het scheel niet alleen in de vaat, maar het komt de smaak vaak ook nog ten goede. Want alle kruiden in een pan zorgt voor een ware explosie in de mond. Mounir maakt een eenpansverrassing met rijst en paprika.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 gele paprika’s
  • 1 blikje linzen (a 160 gram)
  • 1 blikje mais (a 160 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 150 gram witte rijst
  • 0,25 bosje koriander
  • peper, zout
  • 50 gram geraspte kaas

 Extra nodig:

Braadpan met deksel 

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokken. Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten mee. Spoel de linzen en mais goed uit. Voeg de tomatenblokjes, linzen, mais en rijst toe en schenk er zoveel water bij dat het geheel net onder staat. Laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen. Roer tussendoor goed door en kijk of er eventueel extra water bij moet.

Hak de koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Verdeel de geraspte kaas over het gerecht.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nuijs says:

    In de uitzending heeft Mounir Toub het continu over stoven. Beetje jammer want deze bereiding heeft niets met stoven te maken; het is gewoon “koken”.

    Stoven is het gedurende lange tijd lange tijd in vocht garen, op een temperatuur tegen het kookpunt aan, van ingrediënten ten einde ze zachter cq. malser en dus lekkerder te maken. Iets dat op een andere manier niet lukt met deze ingrediënten…

  2. Snipsnap says:

    Hoi Mounir,
    Echt heerlijk, dank u wel.
    Groet Snipsnap