Duur 12:48
Gepubliceerd op 17 mei 2018

Chinese tomatensoep met omeletreepjes

Of het nu warm is of op een koude winterdag, een soepje kan altijd. Lekker met brood of gewoon zo, omdat hij al goed gevuld is. Mounir maakt een goed gevulde Chinese tomatensoep met omeletreepjes erin.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 prei
  • 0,5 Chinese kool
  • 500 milliliter passata
  • scheutje gembersiroop
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram mihoen
  • 3 eieren
  • peper, zout
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram taugé

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Halveer de prei en was onder de kraan. Snijd de prei in reepjes en bak circa 2 minuten. Snijd de Chinese kool in reepjes en bak circa 3 minuten. Voeg de passata, gembersiroop, water en bouillonblokje toe en kook circa 20 minuten met de deksel op de pan op een zacht vuur.

Kook de miehoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kluts de eieren en breng op smaak met zout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak in circa 3 minuten een omelet. Rol de omelet op en snijd in rolletjes.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel nog wat van de gembersiroop. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Verdeel de noedels en taugé over borden en schenk hier de soep over. Garneer met de omeletreepjes en bosuitjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    yyepes says:

    gemaakt en super lekker.

Bekijk ook

Meer