Duur 12:22
Gepubliceerd op 13 november 2017

Boerenkoolpannenkoek met gekaramelliseerde uitjes

De pannenkoek is bij groot en klein favoriet. Hoewel hij oorspronkelijk gemaakt werd van boekweitmeel en tarwemeel, bestaan er tegenwoordig veel variaties op. Zo ook in wat we er op of doorheen doen. Sandra maakt een boerenkoolpannenkoek en serveert er gekaramelliseerde uitjes bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • 150 gram boerenkool (gesneden)
  • 200 gram volkoren bloem
  • 2 eieren
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

Pel de uien en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan bak de uien en prei in circa 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zout. Roer goed door en voeg vervolgens de balsamicoazijn toe. Laat nog circa 10 minuten op zacht vuur karamelliseren. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Verwarm een scheutje olie in 2 koekenpannen en verdeel hierover de boerenkool. Roerbak de boerenkool circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng de bloem met het ei en melk met een garde tot een egale massa. Voeg hier de geroerbakte boerenkool aan toe en roer goed door.

Verwarm weer een scheutje olie in 2 koekenpannen en verdeel het pannenkoekenbeslag over de twee pannen. Bak circa 3 minuten aan een kant, keer de pannenkoeken om en bak de andere kant circa 2 minuten.

Leg de pannenkoeken op borden en verdeel de gekaramelliseerde uien erover. Verkruimel er de geitenkaas over en klap eventueel de pannenkoeken dubbel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer