Duur 12:38
Gepubliceerd op 6 december 2018

Bietenstamp met makreel

Van bijna alle groenten is een overheerlijke stamppot te maken. Ook met gekookte bietjes. Om deze bietenstamp wat pittiger te maken doet Sandra er een beetje mierikswortel doorheen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram gekookte bieten
  • 1 appel (jonagold)
  • 1 witlof
  • 1 gerookte makreel
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 2 theelepel mierikswortelpuree
  • 0,25 bosje peterselie
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.

Snijd de bieten en de appel in blokjes. Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in reepjes. Maak de makreel schoon en probeer zo groot mogelijke stukken te behouden. Verwarm de melk in een pannetje.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter en de mierikswortelpuree toe en stamp tot puree. Voeg de melk en de bieten toe en warm al roerende nog kort door. Hak de peterselie. Voeg de appel, witlof en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de stamppot over borden en verdeel daar de makreel over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Jhjbelt says:

    Dag Sandra,

    Lekker gerecht, ik was echter verbaasd dat je een citroen gebruikt om je handen te wassen na de bieten gesneden te hebben. Ik had gewacht met de citroen tot na het schoonmaken van de makreel, dan roken je handen minder.

    Met vriendelijke groet

    Johannes

    Jhjbelt says:

    Ruiken bedoel ik natuurlijk…

    Met vriendelijke groet

    Johannes

    Nuijs says:

    Hou noiu toch eens op met het verbasteren van keurige Nederlandse woorden.
    Stamp is geen Nederlands zelfstandig naamwoord stamppot daarentegen wel!

Bekijk ook

Meer