Duur 13:01
Gepubliceerd op 26 november 2019

Aziatische stamppot

De dagen worden korter en korter en kouder en kouder. Niets past daar beter bij dan een stamppot. Sandra stapt van de gebaande paden en maakt een Aziatische stamppot van zoete aardappel en Chinese kool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 duimgrootte gember
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 150 gram tempeh
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 kleine Chinese kool
  • zonnebloemolie
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 30 gram seroendeng
  • 20 gram pinda’s

Bereidingswijze:

Schil en rasp de gember. Roer in een kom de gember met de sambal en ketjap. Snijd de tempeh in blokjes en laat circa 10 minuten marineren in het ketjap-mengsel.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Kook de zoete aardappel in circa 10 minuten gaar.

Snijd de Chinese kool in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de kool circa 5 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de gemarineerde tempeh in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Voeg een scheutje melk toe en roer goed door. Voeg de gewokte kool toe en roer goed door.

Verdeel de stamppot over borden. Verdeel hier de tempeh over. Bestrooi met de seroendeng en de pinda’s.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer