Duur 13:15
Gepubliceerd op 26 maart 2018

Aardperensoep met gehakt-pannenkoekreepjes

Pannenkoeken worden traditioneel vaak met zoetigheid gegeten. Maar de pannenkoek is ook bij de hartige maaltijd een heerlijk alternatief. Mounir maakt een pannenkoek met gehakt en doet er  crème fraîche met bieslook op. Dat smaakt lekker bij de aardperensoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 prei
  • 300 gram aardperen
  • 700 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ei
  • 250 milliliter melk
  • 150 gram bloem
  • peper, zout
  • 150 gram rundergehakt
  • verse bieslook
  • 2 theelepels crème fraîche

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Halveer de prei, was onder de kraan en snijd in dunne repen. Fruit de prei circa 3 minuten. Snijd de aardperen in dunne plakken en bak circa 2 minuten. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook circa 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

Klop in een grote kom het ei los en voeg de melk toe. Voeg de bloem toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak het gehakt in circa 5 minuten rul. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van het gehakt uit de pan en bewaar op een bord. Verdeel de andere helft van het gehakt over de pan, voeg eventueel nog een scheutje olie toe en schenk de helft van het pannenkoekenmengsel in de pan.

Bak de pannenkoek in circa 4 minuten om en om goudbruin. Maak met de rest van het gehakt en pannenkoekenbeslag nog een pannenkoek.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.

Snijd de bieslook fijn. Smeer de crème fraîche over de pannenkoeken en bestrooi met de bieslook. Snijd de pannenkoeken in punten. Verdeel de soep over borden en serveer met de pannenkoek.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Hoi Mounir,
    Bedankt voor dit heerlijke gerecht.
    Snipsnap

Bekijk ook

Meer