Duur 13:20
Gepubliceerd op 10 mei 2018

Aardappel-bietensalade met schouderkarbonade

De schouderkarbonade heeft in verhouding weinig bot en meer vet. En dat randje vet, maakt deze karbonade extra smakelijk. U kunt hem zowel bakken, als stoven of smoren. Sandra bakt de schouderkarbonade en serveert er aardappel-bietensalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 2 schouderkarbonades
  • peper en zout
  • scheutje witte wijn
  • 500 gram rode bieten
  • 3 augurkjes
  • 1 appel (granny Smith)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels mosterd
  • verse peterselie

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de hele aardappelen in circa 20 minuten gaar.

Verwarm een scheutje olie in een pan en smelt hierbij de boter. Bak de schouderkarbonades circa 3 minuten om en om. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn toe en gaar met de deksel op de pan circa 10 minuten.

Snijd de rode bieten in kleine blokjes en doe ze in een grote kom. Snijd de augurkjes in blokjes en appel in reepjes en voeg toe. Voeg de helft van de crème fraîche en mosterd toe. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn, voeg toe en roer alles goed door.

Giet de aardappelen af en laat even afkoelen. Haal de schil van de aardappelen en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Voeg toe aan de rode bieten en roer voorzichtig om.

Haal het vlees uit de pan en voeg de rest van de crème fraîche en mosterd toe aan de wijn en roer goed door.

Verdeel de salade over borden en leg er een schouderkarbonade bij. Schenk hier wat van de ingekookte saus over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Janny Wols says:

    Wat gebeurt er met de rest van de crème fraiche? Gaat dat bij de jus of zo??
    Hij lijkt mij heerlijk en ga hem ook zeker uitproberen.

Bekijk ook

Meer