Duur 01:28
Gepubliceerd op 17 juli 2018

Meldpunt Online Extra: hoe komen die gaatjes in mijn t-shirt

In het MAX-consumentenprogramma Meldpunt! is een van de vaste onderdelen de rubriek Kijkers voor Kijkers. Kijkers met vragen, vragen aan kijkers om een oplossing. Monique van Blitterswijk valt het steeds vaker op. Piepkleine gaatjes in de t-shirts van haar man ter hoogte van zijn buik. Hoe komen die erin? Textielexpert Henny Jordaan heeft het antwoord. 

Geef een reactie

Reacties (8)

 1. Loena says:

  Goedemorgen
  Hier heb ik ook last van gehad . Ik draag geen centeur. Ik heb de knopen van mijn spijkerbroek vervangen door gewone gladde knopen en geen gaatjes meer. Tenminste nu al enige jaren.

  1. spooky says:

   in een spijkerbroek zitten toch knopen die erin geslagen worden als je die verwijderd heb je toch een gat als je de knoop weghaalt? of zie ik dat verkeerd

 2. spooky says:

  ook ik heb gaatjes in mijn T shirts maar draag nooit geen riem ! dus vind ik het antwoord wat deze meneer zegt niet kloppen .
  of je nu dure of goedkope T shirts koopt, na een paar keer dragen zitten er altijd weer gaatjes in ik wordt er helemaal gestoord van !!
  terwijl mijn man zijn T shirts hier zelden last van hebben en hij draagt wel een riem ?
  dus waar ligt het dan aan, misschien aan het garen wat gebruikt word ,dat dunner is dan vroeger ???

 3. Ineke 80 says:

  Ik strijk met de strijkbout een lapje dunne vliseline van 20 bij 20 cm aan de binnenkant. Geen last meer. Als het loslaat bij een wasbeurt gewoon weer vaststrijken.

 4. Roots says:

  Naar mijn idee kan het ook van het keukenblad zijn. Bij ons is dit van composiet. Waarschijnlijk zitten er aan braampjes aan. Het kan helpen als de rand een keer wordt opgeschuurd.

 5. Loena says:

  Ja na het verwijderen van de ingeslagen knoop ( verwijdert een kennis van me met de nijptang) naai ik t gat dicht en zet ik er een gewone knoop bovenop. En een riem draag ik niet.

 6. ineke18 says:

  Ik vind dat on zin wat er gezegd word , met een gesp . Ik draag nooit een riem of wat dan ook en heb het ook. Ik geloof eerder dat het komt als je goed kopen T-shirts koopt.

 7. Iris 070 says:

  Ook in dure shirts ontstaan gaatjes. Ik draag nu de gesp van de riem iets meer naar de zijkant, want een riem heb ik nodig. Verder let ik op zo min mogelijk tegen het aanrecht te leunen. Dat valt niet mee. Door mijn lengte komt de gesp al snel tegen het aanrecht, in mijn geval van keramiek en erg hard. Hierdoor ontstaan naast gaatjes ook schuurplekjes.

Bekijk ook

Meer