Duur 02:25
Gepubliceerd op 7 juni 2018

Meldpunt Online Extra: Hoe behoud je je no-claim?

Wie bij zijn autoverzekeraar een schade claimt gaat daarna meer premie betalen. Kun je dat voorkomen? En moet je eigenlijk altijd een schade via de verzekering afhandelen? En hoe zit dat met de no-claim? MAX Ombudsman Rogier de Haan legt uit en geeft tips!

Dinsdag 12 juni 2018 volgt deel 6 in de reeks met Theo de Bruin. Donderdag 14 juni volgt er weer een Meldpunt Online Extra hier op MAX Vandaag!

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Een voertuigen schadeverzekering is eigenlijk een voorschotverzekering. Als je een schade veroorzaakt, zakt je no-claim. Bij het claimen van kleine schades tot ongeveer €1000 betaal je die schade uiteindelijk zelf, doordat je verzekeringspremie stijgt. Dus de verzekeringsmaatschappij schiet het schadebedrag voor en krijgt het weer terug via de premiestijging. Daarom betalen veel verzekerden die schades uit eigen zak, naast het betalen van hun premie voor schadeverzekeringen. Daarmee is gezegd dat je dubbel betaald. Je betaald premie en je betaald de schade. Dus de verzekeringsmaatschappij loopt geen enkel risico en betaald géén schades, maar schiet ze voor. Alleen bij extreme schadegevallen loopt de verzekeringsmaatschappij risico tot uitbetalen. Maar deze schades komen zéér weinig voor, in verhouding tot het deelnemersbestand.

Bekijk ook

Meer