Duur 02:27
Gepubliceerd op 24 februari 2016

Mars haalt miljoenen repen terug

Mars Nederland roept ongeveer 4 miljoen chocoladerepen terug uit supermarkten, tankstations en snoepautomaten. Niet alleen Marsrepen, maar ook Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix zijn teruggeroepen. Aanleiding is de vondst van stukjes plastic in een Marsreep in Duitsland. Bij het terugzoeken van het spoor kwam het concern in Veghel uit. Niet eerder vond er in Nederland zo’n grote terug-roep-actie plaats.

Terugbrengen

Het betreft chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017. Bij Mars Nederland kwamen veel vragen binnen van consumenten over wat zij met de producten  moeten doen. ,”Wij krijgen de producten graag terug, omdat wij ze dan kunnen vernietigen. Dat gebeurt bij een afvalverwerker in het bijzijn van iemand van Mars”, aldus een woordvoerder van Mars Nederland. Wereldwijd gaat het om 55 landen waar de producten uit de schappen zijn gehaald. Op de website van Mars Nederland is exact te lezen om welke producten het gaat.

De betreffende producten kunt u voor 31 maart 2016 ongefrankeerd (met bijgevoegd een document met uw naam, adres en telefoonnummer) opsturen naar:

Mars Nederland 16-0143
Antwoordnummer 10016
6200 XP Maastricht

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de Consumer Care afdeling van Mars Nedeland: 0800 – 733 44 733.

Supermarkten

Albert Heijn, Jumbo en Shell hebben hun filialen opdracht gegeven alle genoemde Mars producten uit de schappen te halen. Dat betekent ook dat de Marsrepen, Snickers en andere ‘besmette’ producten niet meer bij de kassa kunnen worden afgerekend. “Als iemand daarmee bij de kassa komt, dan gaat er een soort alarm af. De producten kunnen niet meer worden gescand”,aldus woordvoerders van Albert Heijn en Jumbo.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer