Duur 12:31
Gepubliceerd op 10 oktober 2017

Hongaarse paddenstoelenstoof met varkensschnitzel

Een schnitzel is eigenlijk niet meer dan een dun gesneden stuk vlees. De meest bekende is wel de wienerschnitzel met paneermeel er omheen uit Oostenrijk. Maar de oorsprong van de schnitzel ligt in Italië. Daar werd hij vroeger in een dikke laag reuzel gebakken. Dat doen we tegenwoordig niet meer. De schnitzels zin minstens zo lekker gebakken in de olie. Sandra maakt varkensschnitzel met Hongaarse paddenstoelenstoof.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten (blik a 400 gram)
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 100 gram zure room
  • 400 milliliter water
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • paar takjes peterselie
  • 2 gepaneerde varkensschnitzel
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom daarna de rijst met de deksel op de pan droog.

Pel en snipper de ui. Pen en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, tomatenpuree en gepelde tomaten toe en bak circa 1 minuut mee.

Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kwarten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Voeg de champignons en paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en stoof circa 15 minuten met de deksel op de pan. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en roer goed door. Hak de peterselie fijn en bestrooi over de stoof. Voeg de zure room toe.

Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de schnitzels in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar. Snijd de citroen in partjes.

Verdeel de rijst en de paddenstoelenstoof over de borden en leg er een schnitzel bij. Garneer met citroenpartjes.

TIP: paneer de schnitzels makkelijk zelf door ze eerst door wat bloem te wentelen, vervolgens door een geklutst eitje en tenslotte door wat paneermeel.

Geef een reactie

Reacties (8)

  1. Nuijs says:

    Ik tel 1400 gram ingrediënten exclusief de schnitzels. Best wel overdreven veel voor twee personen!
    Verder zijn de hoeveelheden totaal niet afgestemd op wat er wordt aangeboden in winkels zodat je met allemaal restjes blijft zitten. Zo wordt zure room per 125 gram verkocht, dus houd je bij dit recept 25 gram over. En champignons worden verkocht per 250 en 500 gram. Je hebt hiervoor 400 gram nodig en dus houd je weer 100 gram over. En is alleen een blik gepelde tomaten niet voldoende en dus de tomatenpuree overbodig? Scheelt weer een blikje openen waarvan je toch weer wat overhoud waar je dan de dagen daarop weer iets moet doen…

    Weinig doordacht.

    Oh, het gebruik van alleen het woord “stoof” slaat ook nergens op. Iets is een stoofgerecht of een saus is gestoofd maar iets alleen maar “stoof” noemen is gewoon geen Nederlands. En van stoven is in dit gerecht ook nog eens geen sprake.

  2. Ans says:

    Dit gerecht Hongaarse paddenstoelenstoof heeft echt niets met de originele Hongaarse paddenstoelenstoof te maken t.w. ( gombapörkölt ) of met zure room erbij ( gombapaprikás ) . Dit recept is echt ’n ratatouille .En als je de schnitzel zelf gaat paneren , dan het vlees even plat kloppen met ’n vleeshamertje . Trouwens vind ik het recept wel veel voor 2 personen.

  3. opahennie says:

    ben nog maar net lid ,maar zie nu al 2 zeurkousen op het recept voor stoofgerecht .
    sjonge jonge jonge .waar ben ik terecht gekomen .
    ga lekker koken en niet zeuren .

  4. Ineke57 says:

    Hartstikke lekker!!!! En daar gaat het om, toch?

  5. SandraVH says:

    Wat maakt het uit hoe het heet…! Hongaars of niet, vandaag gegeten en heel erg lekker.
    Top recept. De stoof en rijst kan je ook fijn van te voren klaar kan maken zodat je ’s avonds alleen het vlees hoeft te bakken. Je hebt dan in korte tijd een smakelijke maaltijd op tafel staan. ??

  6. RoodWunk says:

    Ik heb nu een aantal recepten zitten bekijken en Nuijs als jij je nou eens afmeld van deze site, en ergens anders gaat klagen, dan houden degene die gewoon lekker willen eten de site in de gaten en recenceren die dan wel, ga gewoon lekker koken en eten en hou op met je gezeik…..

    en deze Hongaarse paddenstoelenstoof mag dan wel voor geen meter op iets origineels lijken ANS, deze Hongaarse paddenstoelenstoof is wel gewoon Hollands lekker!!!!

  7. senior peter says:

    Kijk bijna iedere dag naar uw programma als senior single!!!!! Voor mij een openbaring hoe makkelijk je iets kunt leren en er dan lekker van kunt eten. Mensen die zeuren moeten gewoon richting Zwolle of Cadzand gaan bij de Michelin sterren gaan eten. veel geld, weinig voedsel, en durf hier maar eens in het openbaar te zeuren dat het niet goed zou zijn,. Laat u a.u.b. niet van de wijs brengen en ga door met uw programma. Wij genieten van de presentatie en wij genieten van het kokkerellen wat we zelf nadien gaan doen,. succes. oh ja Nuijs:
    als je wat over mocht houden. kun je het altijd nog naar de voedselbank brengen hoor

    1. MAX Vandaag says:

      Beste senior peter, hartelijk dank voor uw bericht en fijn om te lezen dat u zo geniet van de recepten (en het opeten van uw eigen kooksels!)

Bekijk ook

Meer