Wereldse hotels

Informatief

Restaurantcriticus Giles Coren en chef-kok Monica Galetti bezoeken de meest luxueuze hotels.

Di 24 december 2019 16:00 NPO 1 51 min

St. Moritz, Kulm Hotel - Kerst Special

In deze kerstspecial reizen Giles Coren en Monica Galetti naar het Kulm Hotel in St. Moritz. In dit Zwitserse hotel werd meer dan 150 jaar geleden het wintertoerisme uitgevonden.

In dit Zwitserse Alpenhotel werd meer dan 150 jaar geleden het wintertoerisme uitgevonden. De toenmalige eigenaar, Johannes Badrutt, beloofde zijn zomergasten destijds dat als zij in de winter terug zouden komen en zich niet zouden vermaken, hij hun verblijf zou betalen. De gasten bleven en een nieuwe industrie van wintersport en vrije tijd werd geboren.

De huidige managers van het Kulm Hotel, Jenny en Heinz Hunkeler, proberen met behoud van de geschiedenis van het hotel nieuwe manieren te vinden om jongere generaties aan te trekken. Monica verandert samen met Jenny haar kantoor in een privé-eetkamer.Monica gaat de hellingen op om de machines te bekijken die de hellingen, inclusief pistes, verzorgen. Samen vormen deze de langste verlichte skipiste in Zwitserland.

Giles ontmoet één van de permanente bewoners van het hotel. Ook ontdekt hij dat Silvio op het punt staat met pensioen te gaan. Giles en Monica nemen de kabelbaan naar het hoogst bereikbare punt op de berg om de leveranciers van de Zwitserse whisky van het hotel te ontmoeten.