We zijn er Bijna!

Informatief

Martine van Os reist mee met een groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

In het programma We zijn er Bijna! reizen Nederlandse toeristen met de eigen caravan of camper in groepsverband langs verschillende hoogtepunten. Presentatrice Martine van Os reist met de groep mee en doet verslag. Op deze pagina leest u het laatste nieuws en kunt u de route en reisverhalen volgen en extra beeldmateriaal bekijken!

Di 20 juni 2017 17:05 NPO 1 46 min

Marina di Nicotera - Avola

De reisgroep kampeert met uitzicht op vulkaan Etna, waarna ze met de ferry oversteken naar Sicilië.

De tocht begint vandaag aan de kust in de zuidelijke provincie Calabrië. De camping heeft een prachtig zicht op de Etna, de vulkaan die gezichtsbepalend is voor het gehele oostelijk deel van Sicilië.

Er is een excursie gepland, maar niet iedereen gaat mee. Rianne moet terug naar Nederland en er is een aantal zieken. De rest van de groep gaat met de kabelbaan en grote jeeps tot aan de kraterrand op de top van de Etna. Het is een prachtig gezicht, totdat het weer omslaat.

Vanaf de laatste camping op het vasteland vertrekt de groep naar de haven richting Sicilië. De boottocht naar de Siciliaanse havenstad Messina duurt een half uurtje, maar het grootste deel van de groep heeft pech. Wie als eerste in de rij staat, gaat namelijk niet vanzelfsprekend als eerste de boot op. Het vrachtverkeer heeft namelijk voorgang, met als resultaat lange wachttijden.

Dit is een herhaling van 11 augustus 2014.