Duur 08:40
Gepubliceerd op 15 maart 2018

Een goochelaar in Australië

Rids van der Zee vertrekt in 1954 voor het avontuur naar Australië. Een jaar daarvoor krijgt hij in Nederland landelijke bekendheid vanwege een optreden als goochelaar voor de 11de verjaardag van prinses Margriet.

The Magic Dutchman

Omdat hij wel iets van de wereld wil zien besluit hij naar Australië te gaan waar hij al snel een baantje krijgt in een bar. Omdat hij aan klanten regelmatig zijn goocheltrucs laat zien krijgt hij al snel de naam The Magic Dutchman.

Het beste wat me is overkomen

Na 5  jaar keert hij voor even terug nar Nederland voor de verloving met Corrie. Samen gaan ze terug naar Australië om te trouwen. Met zijn vrouw begint hij een kapperszaak en later organiseren ze ook vakanties voor kinderen van werkende ouders. Maar Rids blijft altijd goochelen en zijn trucs hebben hem op bijzondere plaatsen in de wereld gebracht. Melbourne is na al die jaren zijn thuis geworden  met vrouw, kinderen en kleinkinderen in de buurt. “Australië en Corrie zijn het beste dat me is overkomen.”

Geef een reactie

Reacties (2)

  Dandenongs says:

  Wat een aangeneeme verassing! In de jaaren 60 heb ik een seizoen tijdens de grote schoolvakantie in Grantulla mogen werken. Ik heb ze als lieve mensen in herinnering. Nu leef ik al jaren in zwitserland maar kom toch ragelmatig naar de Dandenongs naar mijn familie.

  TonvanSchie says:

  Wat leuk om dit tegen te komen. Ik was op zoek naar de naam van een goochelaar die bevriend was met mijn oom.
  Ik was ongeveer 10 jaar toen zij bij ons thuis kwamen. We lagen in bed toen “die goochelaar” onze slaapkamer in liep en begon te niezen. Vanuit het niets kwamen er zomaar closetrollen uit zijn neus. We snapten er niks van.
  Via jullie filmpje kom ik dus op zijn naam Ridz van der Zee. Een stukje jeugd weer gecompleteerd. Dank.

Bekijk ook

Meer