Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Wo 28 maart 2018 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 29 maart 2018 NPO 1

Halfbroer uit Ethiopië voor Friese fietsenmaker

Te gast: Michiel Hoek, Floris-Jan van Luyn, Anna van den Breemer, Sjors van der Panne, Anna Gimbrere, Hans Spitsbaard en Mark Rietman.

De Friese fietsenmaker Michiel Hoek krijgt op een bepaald moment tot zijn verbazing te horen dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Deze Daniël is als kind in de steek gelaten door hun beider vader en na een bestaan op straat en tussen criminelen uiteindelijk aanbeland in een dodencel in Addis Abeba. Daniël worstelt met zijn identiteit en met de vraag hoe zijn leven eruit had gezien wanneer zijn vader niet was vertrokken. Over deze aangrijpende familiegeschiedenis is een documentaire gemaakt, The Bastard, die meedingt in de competitie Dutch Movies Matter, onderdeel van het Movies That Matter Festival dat op dit moment plaatsvindt in Den Haag. Behalve halfbroer Michiel is ook de regisseur van de film, Floris-Jan van Luyn, bij ons aanwezig.

Verder: de Volkskrant-journaliste Anna van den Breemer is te gast, zij schreef Ivanka, de echte first lady. Een biografie over Ivanka Trump, de lievelingsdochter van de 45ste president van de Verenigde Staten en volgens ingewijden de enige vrouw naar wie Donald Trump echt luistert. Wat bewoog de bloedmooie en zakelijk zeer succesvolle Ivanka om haar luxe leven in Manhattan op te geven en haar vader naar Washington te volgen? Anna weet inmiddels vast hoe die vork in de steel zit.

En zanger Sjors van der Panne vertelt over zijn komende theatertour, die hij op 5 april van start gaat in het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens zijn tour wisselt hij eigen werk af met nummers van zijn muzikale helden. Bij ons alvast een voorproefje!