Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 12 maart 2018 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 13 maart 2018 NPO 1

De natuurlijke Boekenweek

Te gast: Jan Terlouw, Janny van der Heijden, Tavares, Jannie van den Berg-van der Vegt, Tonny van der Vegt, Mylene D'Anjou en Lineke le Roux.

De Boekenweek is weer begonnen en het thema ervan dit jaar is: Natuur. Bij de Boekenweek hoort, naast het Boekenweekgeschenk dat ditmaal is geschreven door de Vlaamse Griet Op de Beeck, tegenwoordig ook een Boekenweekessay. En dat essay met de titel Natuurlijk komt dit keer van de hand van niemand minder dan oud-politicus, schrijver en - hoe toepasselijk - natuurkundige Jan Terlouw. Met Natuurlijk brengt Jan een ode aan het groen, de dijken, het water en de wolken van Nederland. Maar hij uit ook zijn bezorgdheid, want de natuur is in gevaar. Aan onze tafel brengt hij zijn pleidooi voor duurzaamheid nog eens met zijn bekende bevlogenheid voor het voetlicht.

Verder: actrice Lieneke Le Roux en cabaretière Mylène d’Anjou schuiven bij ons aan om te vertellen over hun spiksplinternieuwe cabaretkomedie Le Roux & d’Anjou - Echte Liefde, waarin de dames á la Absolutely Fabulous hun wanhopige pogingen om het moderne leven bij te benen genadeloos op de hak nemen.

En nog een ander bijzonder duo: de halfzussen Janny en Tonny. Janny woont in Nederland en Tonny groeide op in Australië en al die tijd waren ze niet van elkaars bestaan op de hoogte. Een DNA-test bracht ze uiteindelijk bij elkaar en nu doen ze samen hun verhaal.