In de voetsporen van

Philip Freriks treedt in de voetsporen van de hoofdrolspelers van D-Day. In de reeks In de voetsporen van de Bevrijding volgt Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting.

Vanaf 28 maart 2020 Elke zaterdag, 20.30 uur NPO 2 (6 afleveringen)

za 2 mei 2020 20:40 NPO 2 46 min

In de voetsporen van

Na vijf jaar is Nederland eindelijk weer vrij, terwijl op de Waddeneilanden nog steeds gevochten wordt. Philip reconstrueert de overgave in Wageningen.

Op 4 mei 1945 geven de Duitsers zich uiteindelijk over. Philip reconstrueert deze overgave in Wageningen. Na vijf jaar van onderdrukking, verzet, Jodenvervolging, angst, bombardementen, gruweldaden, honger en gebrek aan vrijwel alle levensmiddelen en brandstoffen is Nederland eindelijk weer vrij. Terwijl op de Waddeneilanden nog steeds gevochten wordt.

Philip gaat met een Duitse soldaat naar het eiland Texel, waar hij na de overgave zijn kameraden verliest en gevangen wordt genomen.

De Joodse Betty komt veilig terug van haar onderduikadres in Friesland en treft vreemde mensen in het ouderlijk huis. Ze krijgt bericht dat haar ouders Sobibor niet hebben overleefd. Het zou nog lange tijd duren voordat het leven weer enigszins normaal wordt.