Hollandse Zaken

Informatief

Grote maatschappelijke kwesties krijgen een gezicht door reportages door het hele land over uiteenlopende onderwerpen.

Vanaf zaterdag 10 juli 2021 (6 afleveringen), rond 20.35 uur op NPO 2.

Za 10 juli 2021 20:35 NPO 2 41 min
Herhaald op 12 juli 2021 NPO 2

10 jaar Hollandse Zaken

Een terugblik op 3 grote thema’s die in 10 jaar Hollandse Zaken aan de orde kwamen. Cees Grimbergen spreekt mensen die in uitzendingen te gast waren.

Een terugblik op 3 grote thema’s die in 10 jaar Hollandse Zaken aan de orde kwamen. De financiële ellende waarin veel Nederlanders terechtkwamen na de crisis van 2008. De liefdesperikelen van jong en oud: van de zoektocht naar de ware en scheiden op leeftijd naar verliefd worden in de rouw. En de immense gevolgen van een moord of verkeersmisdrijf op de nabestaanden.

Cees Grimbergen spreekt mensen die in uitzendingen te gast waren. Zo gaat hij terug naar een van de vrienden van Nick van Leeuwen, de man die in 2011 zelfmoord pleegde op de stoep van de Rabobank in Leiden. Hij had een betalingsachterstand van 8000 euro op zijn hypotheek van 6 ton, die hij ondanks zijn bescheiden uitkering had gekregen. Zijn huis zou die dag geveild worden. Hebben banken geleerd van hun rigide opstelling in die jaren?

Ook Wicky van der Meys wier vader in 2002 tijdens het uitlaten van de hond werd doodgestoken komt aan het woord. Ze was in augustus 2018 te gast met andere nabestaanden van onopgeloste misdrijven. De uitzending was voor haar reden zich in te gaan zetten voor het lot van deze nabestaanden. En Cees gaat langs bij Jolanda Menzo, 2 keer te gast over haar zoektocht naar de ware. Heeft ze die inmiddels gevonden?