Heel Vlaanderen Bakt Kids

Jeugd

Acht jonge bakkers gaan de strijd aan en doen er alles aan om uitgeroepen te worden tot beste bakker van Vlaanderen.

Vanaf 25 juni 2022, iedere zaterdag om 19.20 uur op NPO 3.

Za 25 juni 2022 19:20 NPO 3 43 min
Herhaald op 27 mei 2023 NPO 3

Emoji-koekjes en een verrassingscake

Met knikkende knieën en tomeloos enthousiasme betreden ze de tent. "Ik ben één van de gelukkigste kinderen van de wereld. Mijn buik zit vol vlinders, niet van verliefdheid, maar van blijdschap", zegt Karsten . Jeroom knalt de eerste opdracht erin: vier emoji-koekjes. En emoties zijn er genoeg bij de kinderen. Een vergissing is snel gebeurd en bloemsuiker lijkt ook echt wel op bloem. “Chips!”, roept Marie-Julie (13), om daarna snel opnieuw te beginnen.

Met knikkende knieën en tomeloos enthousiasme betreden de bakkers de tent. "Ik ben één van de gelukkigste kinderen van de wereld. Mijn buik zit vol vlinders, niet van verliefdheid, maar van blijdschap", zegt Karsten (10). Jeroom knalt de eerste opdracht erin: vier emoji-koekjes. En emoties zijn er genoeg bij de kinderen. Een vergissing is snel gebeurd en bloemsuiker lijkt ook echt wel op bloem. "Chips!", roept Marie-Julie (13) om daarna snel opnieuw te beginnen.

De bakkers leven zich nadien uit met een verrassingscake, die een persoonlijk kantje onthult. Zo is er Aure (11): skatergirl, vegan en niet op haar mondje gevallen. Of Lola (12), misschien wel het meest 'chill' van de groep. Ilias (13) laat zien dat hiphoppers ook kerkgangers kunnen zijn. Rebecca (15) is dan wel het zonnetje in huis, donkere wolken schuiven voorbij als blijkt dat haar oven niet aanstaat. Stan (15) wil graag winnen en steekt een verrassing van formaat in zijn taart. Tot slot is er nog Iben (15), die kerst en sushi als bij wonder weet te verenigen in zijn spektakelstuk.