Duur 50:00
Gepubliceerd op 2 mei 2011

Droomhuis Gezocht – Turkije, Çanakkale

Eduard en Tineke zoeken een huis in Turkije. Sybrand Niessen helpt hen bij hun zoektocht naar hun droomhuis. En we brengen een bezoek aan Karsu Dönmez.

Assos in Çanakkale

Toen Eduard en Tineke halverwege de jaren ’80 met een camper door Europa zijn gaan reizen, kwamen ze min of meer toevallig in Turkije terecht. Sindsdien zijn ze verliefd op de omgeving van het dorpje Assos in Çanakkale. Met een budget van slechts 50.000 euro weet Sybrand Niessen weer drie potentiële droomhuizen aan de dromers te tonen. Ook gaan ze de Egeïsche zee op voor een snorkeltrip, en bezoeken ze een oude vriend van Eduard en Tineke die al jaren op een idyllische plek de meest overheerlijke Turkse gerechten aan zijn gasten voorschotelt.

Karsu Dönmez

Ook de negentienjarige Nederlandse Karsu Dönmez heeft een huis in Turkije. Dit aanstormend talent begon op haar zevende met piano spelen en wordt door kenners de ‘Dutch Norah Jones’ genoemd. Om bij te komen van haar drukke bestaan, droomt ze heerlijk weg in het vakantiehuis van haar ouders in Turkije.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer