Duur 45:24
Gepubliceerd op 27 juni 2017

Droomhuis Gezocht – Portugal, de Algarve

Frieda en Richard wonen samen, en hebben allebei 2 kinderen uit een eerdere relatie. Ze voelen zich helemaal thuis in Portugal, ze houden van het Portugese klimaat en de gemoedelijkheid van de mensen. Hun droom is een typisch Portugees (wit) huis met een overdekt terras waar ze buiten kunnen zitten, ook als het regent. Samen met Richard en Frieda gaat Sybrand Niessen op zoek naar een droomhuis in het prachtige zuiden van Portugal: de Algarve.

Zuid-Portugal

De Algarve is het kustgebied van Zuid-Portugal dat geroemd wordt om de adembenemende kliffen, witte stranden en kraakheldere zee. Sybrand brengt een bezoek aan natuurpark Ria Formosa, een 60 kilometer lange gordel van eilanden vol flora en fauna. Deze plek is van groot belang voor de trekvogels, want het is de schakel tussen Europa en de Sahara van Afrika. Daarnaast bezoekt Sybrand de Antoniuskerk in Lagos en het 19e-eeuwse Paleis Estoi waar de tuinen zijn geïnspireerd op de tuinen van Versailles.

Portugese tegels

Tot slot gaat hij langs bij één van de weinige nog bestaande steenbakkerijen van de Algarve waar ze terracotta tegels maken op de Portugese manier.

Geef een reactie