Droomhuis Gezocht

Omroep: MAX

Duur: 0:45:31

Uitzending: ma 26 jun 2017 19:00

Droomhuis Gezocht – Isle of Man

Marja en Henk wonen nu nog in de provincie Zuid-Holland, maar gaan samen met Sybrand Niessen op zoek naar hun droomhuis op Isle of Man.

Het landschap en Engelse humor

Marja en Henk zijn al meerdere keren op Isle of Man op vakantie geweest, hebben het hele eiland verkend en vinden het prachtig. Ze werken hard en zijn op zoek naar rust. Beiden zijn erg gecharmeerd van de mensen, het landschap en de Engelse humor en vooral Henk is gecharmeerd van de stoomtreinen! Het droomhuis van Marja en Henk moet vrijstaand zijn en de mogelijkheid hebben om een treinbaantje in de tuin aan te leggen.

Onafhankelijk gebleven

Middenin de Ierse Zee, ten noordwesten van Engeland, ligt het eiland Man. Een heuvelachtig eiland van slechts 50 kilometer lang en 21 kilometer breed. Er wonen inmiddels ruim 85.000 mensen. Het eiland heeft zijn onafhankelijkheid behouden en beschikt naast de Britse Pond ook over een eigen muntstelsel, postzegels en regering.

TT-races

Isle of Man heeft een reputatie op het gebied van TT-races die elk jaar in juni plaatsvinden. De TT van het eiland bestaat al meer dan 100 jaar en is wereldwijd bekend. Sybrand brengt onder andere een bezoek aan het Gaiety Theatre in de hoofdstad Douglas, het kleine eilandje Calf of Man, St. Patrick’s Eiland en Laxey aan de oostkust van het eiland.

Geef een reactie