Duur 12:40
Gepubliceerd op 5 december 2017

Spek & bonenschotel

Het spek dat wij eten komt over het algemeen van de varken. Het zit bij het varken op de rug en de buik. Buikspek bevat meer vlees en wordt ook wel doorregen spek genoemd. Sandra verwerkt het spek door een overheerlijke bonenschotel met sperziebonen en witte bonen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram sperziebonen
  • olijfolie
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot witte bonen (a 330 gram)
  • 500 milliliter passata
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Turks brood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook ze in circa 5 minuten beetgaar.

Verhit de koekenpan en bak de spekblokjes circa 5 minuten. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de helft van de knoflook. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Spoel de bonen goed uit en voeg samen met de passata en sperziebonen toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in circa 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Snijd het brood in besmeer met wat olie. Grill het brood circa 2 minuten in de oven. Pel de andere knoflooteen en wrijf over het gegrilde brood.

Serveer de schotel met het brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer