Jan Slager over De Luisterlijn

Omroep: MAX

Duur: 0:00:30

Uitzending: di 17 mrt 2020 01:00

Vóór elkaar, juist nu

Vanaf 17 maart 2020 zendt MAX op radio en televisie reclamespotjes uit waarin we aandacht vragen voor ouderen die geïsoleerd dreigen te raken als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Juist nu wij Nederlanders niet mét elkaar kunnen zijn, kunnen we er vóór elkaar zijn.

Hartverwarmende initiatieven

Op social media zie ik tijdens deze verwarrende dagen niet alleen verontrustende berichten verschijnen over hamstergedrag in supermarkten en diefstal van ontsmettingsmiddelen en mondkapjes uit ziekenhuizen, maar ook hartverwarmende initiatieven van individuele burgers. Nu zij niet naar hun werk kunnen, bieden zij zich aan om voor mensen in de buurt die aan huis gebonden zijn, boodschappen te doen en die bij de deur af te geven. Of ze willen vrijwillig oppas worden bij ouders die zelf moeten werken en hun kinderen niet naar school kunnen laten gaan. Dat soort oproepjes doet mij enorm goed en maakt me weer trots op ons land. We laten ons er niet onder krijgen door dat vermaledijde virus!

Handen ineen geslagen

Om vanuit MAX een steentje bij te dragen hebben we de handen ineen geslagen met de Luisterlijn. De vrijwilligers van deze prachtige organisatie bieden een luisterend oor voor mensen die door de coronacrisis kampen met eenzaamheid, angst en zorgen. De alsmaar ingrijpender overheidsmaatregelen om de virusuitbraak onder controle te krijgen, dwingen alle Nederlanders om hun dagelijkse levenspatronen aan te passen.

Begrijpelijke maatregelen

Maar het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven, sociale contacten te vermijden en met name het contact met kwetsbare ouderen tot een minimum te beperken, treft deze ouderen snoei- en snoeihard. En dan worden ook nog eens de activiteiten in buurt- en verzorgingshuizen massaal afgelast. Ik begrijp dat deze maatregelen worden genomen en ik sta er ook achter. Maar ik zie en hoor ook dat dit gebrek aan sociaal contact ertoe leidt dat meer mensen zich eenzaam voelen. Tel daarbij op dat er niemand is met wie zij hun angsten en zorgen kunnen delen.

De nood is hoog

Dat is de reden dat we spontaan een grote campagne zijn gestart in samenwerking met De Luisterlijn. Alle publieke omroepen krijgen jaarlijks van de NPO een aantal weken toegewezen om op radio en televisie leden te werven. De ledenwerftijd van Omroep MAX heb ik graag beschikbaar gesteld voor deze radio- en televisiespots voor de Luisterlijn. Op dit moment hebben ouderen die geïsoleerd zijn geraakt of dreigen te raken namelijk onze maximale aandacht nodig. De nood is hoog. Met deze campagne willen we hen laten zien dat we er voor ze zijn.

Volg ons voor nieuws en initiatieven

In onze programma’s op radio en televisie, in het MAX Magazine, op MAXVandaag.nl en op sociale media besteden we de komende periode uiteraard aandacht aan het coronavirus en de impact ervan op het dagelijks leven van ouderen. Alle deelnemende MAX-programma’s komen met updates rondom het coronavirus en de invloed op het dagelijks leven van ouderen. Op de speciale pagina www.maxvandaag.nl/coronavirus vindt u nieuws en initiatieven rondom het coronavirus uit het hele land.

De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900 – 0767 (lokaal tarief). Op www.deluisterlijn.nl is er ook de mogelijkheid om met vrijwilligers te mailen of chatten, dit kan een uitkomst zijn voor mensen met een auditieve beperking.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Met bloedplasma van genezen mensen (waar antistoffen in zitten) kunnen andere patienten worden genezen. … Waarom wordt daar geen gebruik van gemaakt? … Er is niet eens een registratie van genezen patienten. De bloedbank kan op een eenvoudige wijze bloed afnemen, waarin antistoffen zitten en dit bloed gebruiken om andere doodzieke mensen te genezen. Toen deze vragen voorgelegd werden aan Aura Timen van het RIVM, kwam er een heel wollig verhaal, maar geen antwoord. …