Digitip: chatgeschiedenis WhatsApp-groep delen met nieuw lid
Publicatiedatum: 1 november 2026
Voegt u iemand toe aan een WhatsApp-groep? Dan kunt u kiezen of het nieuwe lid de chatgeschiedenis van de groep kan zien. We leggen uit waar en hoe u dat doet.
Berichtgeschiedenis WhatsApp
Heeft u in een groepsgesprek net een heel verhaal gedeeld, blijkt u iemand vergeten te zijn. Als u diegene later toevoegt, moest u voorheen het hele verhaal opnieuw sturen. Maar daar is nu een oplossing voor. Het is mogelijk de chatgeschiedenis te delen met nieuwe leden van de groep.
Zo deelt u de gesprekgeschiedenis met een nieuw lid
- Tik op de app WhatsApp.
- Tik op het tabblad Chats.
- Tik op een groep waarvan u de groepsbeheerder bent.
- Tik bovenaan op de naam van de groep.
- Tik onder de groepsnaam op Toevoegen (Android) of Voeg Toe (iPhone).
- Tik op de naam van de persoon of personen die u wilt toevoegen. Scrol naar beneden om alle contactpersonen te zien.
- Tik onderaan op het schuifje achter ‘Berichtgeschiedenis’ of ‘Berichtgeschiedenis verzenden’.
- Het schuifje gaat naar rechts en kleurt groen. Wilt u kiezen hoeveel berichten u wilt delen? Tik op de groene tekst Recente (chat)berichten.
- Tik op Laatste 100 (alles), Laatste 75, Laatste 50 of Laatste 25. Staan er minder berichten in het gesprek? Dan hoef je niet te kiezen.
- Tik op Gereed (Android) of op het kruisje (iPhone).
- Tik op Leden toevoegen (Android) of op Voeg toe (iPhone).
De nieuwe persoon is toegevoegd en de chatgeschiedenis gedeeld. Er komt in de melding in de groep zodat anderen kunnen zien dat de geschiedenis gedeeld is.
Elke maand geeft MAX Vandaag u in samenwerking met SeniorWeb handige tips over het gebruik van digitale media. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben.
Foto: Sergey Dudikov / Shutterstock.com
Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.



