Duur 03:00
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 8: Higos con serrano

Spaanse vijgen zijn kleiner van stuk dan de Turkse vijgen. Het witte laagje dat over deze vijgen wordt gestrooid is tarwemeel. Het tarwemeel zorgt dat de vijgen smeuïg zijn en zacht van structuur blijven. De Spaanse vijgen zijn ook ideaal om een lekkere tapas van te maken! Bijvoorbeeld deze higos con serrano, oftewel gegrilde vijgen met ham.

De hoeveelheden in dit recept zijn voor 12 stuks.

Ingrediënten:

  • 12 vijgen
  • 12 blokjes geitenkaas
  • 2 sinaasappels
  • 12 plakken serranoham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en schraap er dunne schilletjes vanaf.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht). Snijd de vijgen als een bloem kruislings in, maar niet helemaal door.
  3. Vul het hart van de vijgen met een blokje kaas, daarna wat sinaasappelschil, opnieuw een blokje kaas, peper, zout en ruim olijfolie.
  4. Wikkel om elke vijg een plak ham en zet deze vast met een cocktailprikker.
  5. Plaats de vijgen 7 minuten in de oven en serveer lauwwarm.

Tip voor het bakken van vijgen:

Voordat de vijgen de oven in gaan, voegt u eerst nog een beetje olie toe, dan wordt de structuur nog wat smeuïger en de smaak wat voller.

Door al deze vlees- en vistapas zou u haast vergeten dat u van groente ook heerlijke tapas kunt maken. In deel 9 krijgt u het recept voor salade met onder andere aardappel, bonen en olijven. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer