Duur 11:36
Gepubliceerd op 1 april 2016

Scheiden op latere leeftijd

Tot de dood ons scheidt is een documentaire over scheiden op latere leeftijd. Verschillende echtparen passeren de revue. Wat ze gemeen hebben is dat ze allen 65-plus zijn en dat ze hebben besloten om na een levenslang huwelijk uit elkaar te gaan.

Het roer om

Waar halen mensen de moed vandaan om op dat punt in hun leven het roer zo drastisch om te gooien en alle zekerheden overboord te gooien? Waar gaan ze naar op zoek en wat laten ze achter? Documentairemaker Niels van Koevorden is nog op zoek naar de antwoorden op deze vragen: “Ik probeer als regisseur in Tot de dood ons scheidt op integere wijze te laten zien hoe moeilijk en tegelijkertijd noodzakelijk het soms kan zijn om elkaar los te laten, zelfs al heb je elkaar ooit de belofte gedaan tot de dood bij elkaar te blijven.”

Stellen gezocht!

Op dit moment zijn er twee stellen gefilmd. Zij dragen er norm aan bij om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen. “We willen dat mensen er over gaan praten, zich gaan uiten, en kijkers laten weten dat dit speelt in de maatschappij”, aldus Niels. Het onderwerp is actueel, want de relationele verhoudingen veranderen. In de laatste 10 jaar is het aantal stellen van 60 jaar en ouder dat uit elkaar gaat verdubbeld. Door op een latere leeftijd te scheiden komt er een einde aan een vanzelfsprekendheid (het huwelijk) die soms meer dan 40 jaar stand hield. Om de film compleet te maken is Niels nog op zoek naar 2 stellen van 65 jaar of ouder die gaan scheiden en bereid zijn om vrijblijvend met mij in gesprek te gaan over een eventuele medewerking aan deze film.

Op 1 april 2016 is Niels van Koevorden te gast in Tijd voor MAX. Op 20 april 2016 vertelt Niels zijn verhaal op Tijd voor MAX Radio.

Bent u zo’n stel? Kent u iemand in uw kennissenkring of heeft u als mediator of advocaat cliënten in uw praktijk die aan deze voorwaarden voldoen? Vul dan onderstaand formulier in. Uw gegevens komen direct bij Niels van Koevorden terecht en worden  zorgvuldig en discreet behandeld.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Bekijk ook

Meer