MAX vakantieman

Informatief

MAX vakantieman schiet gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.

Ma 10 augustus 2020 20:45 NPO 1 48 min
Herhaald op 16 augustus 2020 NPO 1

Problemen bij los geboekte vliegtickets

Sybrand Niessen gaat op zoek naar oplossingen voor vakantieproblemen van vakantiegangers in binnen- en buitenland.

Het coronavirus is de afgelopen maanden op alle vlakken in ons dagelijks leven doorgedrongen. Het zorgde voor angst en stress. Maar ondanks dat het virus weer overal om ons heen opduikt, gaan veel Nederlanders toch op vakantie naar het buitenland. Bij ons in de studio ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.

Een groep ANWB-leden kiest voor een ledenreis en vertrekt vol verwachting begin maart naar Zuid-Afrika. Maar dan wordt op 17 maart in Swaziland de noodtoestand afgekondigd, een plek die ook een van de onderdelen is van de reis van deze groep.

Onze Mystery Guest gaat langs bij bijzondere slaapplaatsen in Nederland. Deze week inspecteert hij het oudste hotel van Nederland.

In Beste Vakantieman beantwoorden we vakantievragen. Deze week zijn we bij de familie Rebel.

Veel mensen zoeken op internet naar vliegtickets en komen dan uit op bemiddelingswebsites, waar je uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en vertrektijden kunt kiezen. MAX vakantieman krijgt veel klachten binnen over dit soort websites, want als het mis gaat, dan zijn ze vaak niet te bereiken. We praten erover met Anne de Vries, onderzoeker aan de Tilburg University en MAX Ombudsman Jeanine Janssen.