MAX vakantieman

Informatief

MAX vakantieman schiet gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.

Ma 15 juli 2019 20:35 NPO 1 46 min
Herhaald op 20 juli 2019 NPO 1

Medicijnen zorgen voor problemen op vakantie

Sybrand Niessen gaat op zoek naar oplossingen voor vakantieproblemen van vakantiegangers in binnen- en buitenland.

Bijna 1,8 miljoen Nederlanders gebruiken medicijnen die in het buitenland voor problemen kunnen zorgen. Hoe bereid je je daar op voor? We leggen uit wat je wel moet doen en wat absoluut niet.

Busmaatschappij Flixbus weigert de fietsen van Margaret en Faas mee te nemen, terwijl ze er wel voor hebben betaald. Waarom reageert de maatschappij niet op hun klachten? Sybrand praat er over met Martijn Witvliet van het Europees Consumenten Centrum en ook directeur Jesper Vis van Flixbus Benelux schuift aan in de studio.

In de rubriek Groeten uit Holland gaan we mee met de 23-jarige Erik die in zijn vakantie een groep jongeren begeleidt. De positieve energie straalt er van af en de jongeren genieten met volle teugen.

Wie buiten Europa op vakantie gaat, heeft soms een visum nodig om een land binnen te komen. Veel reisorganisaties verwijzen naar hun samenwerkingspartner CIBT VisumCentrale. Daar betaal je alleen vaak veel meer dan wanneer je een visum bij de ambassade aanvraagt. Hoe kan dat? En waarom vertellen veel reisorganisaties dat niet bij voorbaat aan de klant?

Verslaggever Koen is voor de rubriek De Landkaart aan de Costa del Sol op zoek naar zonaanbidders, topografische kennis en culturele hoogtepunten.