MAX vakantieman

Informatief

MAX vakantieman schiet gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.

Ma 16 augustus 2021 20:35 NPO 1 46 min
Herhaald op 21 augustus 2021 NPO 1

Kleine fout in boeking? Grote extra rekening!

O.a. Varen op de Nederlandse wateren, een definitieve boeking, verantwoordlijkheid van een reisorganisatie bij problemen en meer betalen na omboeken i.v.m corona.

Varen is ontzettend populair en dat betekent grote drukte op de Nederlandse wateren. Wat zijn de belangrijkste regels op het water en hoe voorkom je ongelukken? Sjaak van Oosten, vaartoezicht bij de politie-eenheid Den Haag, geeft belangrijke tips.

Als je een vakantie boekt en het is een definitieve boeking dat zit je er als consument gelijk aan vast. Een datum aanpassen of iets anders wijzigen is dan niet meer mogelijk. Terwijl reisorganisaties dit wel mogen. Met Frank Oostdam, directeur van de ANVR bespreken we dit probleem.

In 2019 gaat een groepsreis door het nationale park Selous in Tanzania goed mis. In hoeverre is een reisorganisatie verantwoordelijk bij een incident met grote gevolgen? We bespreken de zaak met letselschadejurist Maarten Klok, hij voerde de zaak namens de gedupeerden. Jeanine Janssen heeft nieuws over de afwikkeling voor de slachtoffers.

Mag een vakantiepark meer geld vragen als je moet omboeken door corona? De Consumentenbond geeft antwoord.

Quintis ontdekt de natuur, historie en het water in Flevoland.

En Koen bezoekt weer een bijzondere camping