Dagelijkse woordzoeker

Houdt u ook zo van puzzelen? Dan bent u bij MAX Vandaag op de goede plek. Op deze pagina bieden wij u namelijk elke dag een nieuwe gratis woordzoeker aan. Een handleiding staat onder de puzzel. Veel plezier en succes!

Nota bene: de puzzels zijn geoptimaliseerd om te spelen op uw PC. Het kan zijn dat de puzzel op een iPad of mobiele telefoon niet goed werkt. Onze excuses daarvoor. Als u de puzzel liever op papier oplost, dan kunt u haar natuurlijk ook uitprinten via de printknop rechtsboven het artikel.

Woordzoeker

Bij de woordzoeker is het de bedoeling dat u in het diagram de woorden vindt die links in de lijst staan.

De woordzoeker bestaat uit een diagram met een letterveld en een woordenlijst. Alle woorden uit de lijst moeten in het letterveld worden weggestreept. De woorden zijn kriskras, d.w.z. horizontaal,verticaal, van boven naar beneden, van beneden naar boven en diagonaal verborgen. De letters in het diagram mogen meerdere keren gebruikt worden.

Klik van het gevonden woord de eerste en daarna de laatste letter aan, het woord wordt dan gevolgd door een gekleurde omlijsting, bij het aanklikken van de laatste letter van het woord wordt een goed gevonden woord doorgestreept. Het gevonden woord verdwijnt vanzelf uit de woordenlijst. Klikt u een woord aan dat niet in de lijst staat, dan gebeurt er niets en moet u opnieuw aan de slag.

Wanneer alle woorden goed zijn weggestreept geven de overgebleven letters in het diagram, regel voor regel van boven naar beneden gelezen, het oploswoord, dat bovendien automatisch in de hokjes onder de puzzel wordt ingevuld.