Dagelijkse sudoku

Houdt u ook zo van puzzelen? Dan bent u bij MAX Vandaag op de goede plek. Op deze pagina bieden wij u namelijk elke dag een nieuwe gratis sudoku aan. Een handleiding staat onder de puzzel. Veel plezier en succes!

Nota bene: de puzzels zijn geoptimaliseerd om te spelen op uw PC. Het kan zijn dat de puzzel op een iPad of mobiele telefoon niet goed werkt. Onze excuses daarvoor. Als u de puzzel liever op papier oplost, dan kunt u haar natuurlijk ook uitprinten via de printknop rechtsboven het artikel.

Buttons onder de puzzel, van links naar rechts

  • Check
    Met de button “Check” kunt u controleren of de door u ingevulde oplossing de juiste is. Wanneer een hokje groen wordt, dan is het ingevulde cijfer of woord correct. Wordt een hokje rood, dan niet. Door op een hokje in het diagram te klikken, komt u weer in het diagram terug en kunt u verder gaan met uw puzzel.
  • Hint
    Kunt u maar niet ontdekken wat u in een hokje moet invullen, klik dan op het betreffende hokje en vervolgens op de button “Hint” onder de puzzel. MAX Vandaag vertelt u dan de oplossing die u in dat hokje kunt invullen.
  • Print
    Wanneer u klikt op “Print” kunt u een afdruk maken van de niet-ingevulde puzzel.

Sudokupuzzel

Deze online sudokupuzzel kunt u op dezelfde manier oplossen als de bekende papieren variant.

De cijfers 1 tot en met 9 mogen in elke sudukopuzzel maximaal één keer voorkomen:
~ op iedere horizontale regel;
~ op iedere verticale regel;
~ in elk van de 9 blokken van 3 x 3.

U kunt cijfers in de sudokupuzzel invoeren door met de muis of met de pijltjestoets naar een hokje te gaan. Wanneer u een hokje hebt aangeklikt, dan verandert het hokje van kleur en kunt u het cijfer invoeren. Met de muis of de pijltjestoets gaat u vervolgens naar een volgend hokje en vult u het volgende cijfer in, net zo lang totdat de puzzel is opgelost. Wilt u een cijfer veranderen, ga dan naar het hokje waarin dat cijfer staat, klik het aan en druk dan op de delete- of backspaceknop op uw toetsenbord, waarna u een ander cijfer kunt invullen.