Duur 05:03
Gepubliceerd op 6 februari 2018

De Olympische genen van Jorien ter Mors

Shorttrack en lange baan schaatsen: Jorien ter Mors (1989) uit Enschede kan het beide als de beste. Erg bijzonder, want er is geen enkele andere atleet ter wereld die haar dit nadoet.

Het liefde voor het schaatsen zit er al vroeg in bij Ter Mors. Haar vader Henk, die helaas in 2013 is overleden, is haar grootste fan en Jorien wordt al snel heel goed. Zelfs zó goed dat zij tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 het goud pakt op de 1500 meter. Deze titel kan zij helaas niet verdedigen tijdens de Spelen van 2018, maar zij is vastberaden om hoe dan ook met een medaille huiswaarts te keren.

Goed voorbereid

De moeder van Jorien, Nina ter Mors, is inmiddels net als Jorien een bekendheid in haar woonplaats Enschede. Zij is erbij als haar dochter in 2014 goud wint op de Olympische Spelen van 2014 in het Russische Sotsji. Ook tijdens de Spelen in PyeongChang is ze er weer bij en daar heeft zij zich goed op voorbereid. Zo heeft Nina al een aantal warme mutsen gebreid die haar, de vriend van Jorien en haar oudste dochter moeten beschermen tegen de koud in Zuid-Korea.

Wens Jorien veel succes in PyeongChang!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer