Duur 05:31
Gepubliceerd op 11 april 2019

#KeesVlogEuropa: de verkiezingscampagne van Frans Timmermans

De campagne voor de Europese parlementsverkiezingen draait op volle toeren. Vooral voor de Nederlandse eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans. De sociaaldemocratische kandidaat (PvdA) wil graag voorzitter worden van de Commissie en reist daarom heel Europa door. Alleen in Nederland kan op hem worden gestemd, daarom is hij de komende weken hier vaak te zien. Hij doopt een tulp in de Keukenhof, vaart mee op een boot in Leiden en gaat in debat met studenten in de Leidse Marekerk. Kees Boonman achtervolgt hem en probeert te achterhalen wat nou eigenlijk de boodschap van Frans Timmermans is.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Frans Timmermans wil voorzitter worden van een totaal verdeeld Europa??? Er wordt al enkele jaren niets opgebouwd in de Unie alleen brandjes blussen. Welke gek ambieert die functie??? Europa is allang overleden, maar niemand geeft dit volmondig toe. … De Oost Europese en criminele lidstaten zijn alleen lid om te profiteren van de subsidies. Hongarije heult allang met Rusland en lacht de Unie Staten openlijk uit. De Balkan boevenlanden willen ook een graatje meepikken van deze subsidies, terwijl ze een Russisch karakter hebben. Polen wil niets met Europa te maken hebben, uitgezonderd de subsidies. Oostenrijk zoekt toenadering tot Rusland en overweegt uit de Unie te stappen. Griekenland wordt met subsidies staande gehouden maar is niet zelfstandig levensvatbaar. Italie is al enkele jaren failliet en is louter nog lid om de steun aan de eveneens failliete banken. Spanje en Portugal zijn in niet veel betere omstandigheden. Frankrijk is ook in zeer slechte cijfers. De bevolking en de arbeiderspartij van Groot Brittannie willen ook uit de zinkende Unie, maar wordt tegengewerkt door kapitalistische regering, met verdeeldheid zaaien. Welk land heeft nog wel een positieve bijdrage aan deze Unie? Alleen Duitsland, Nederland, Luxenburg en Belgie. Is het niet beter dat we verder gaan met de Benelux aangevuld met Duitsland? Het wordt tijd dat de politiek eens komt met openheid van zaken. In plaats van de indruk wekken dat alles goed gaat. Het is niet voor niets dat de huidige voorzitter voortdurend bezopen is. Wil Timmermans ook aan de drank?

  2. oosterwijck says:

    De twee grootste Europese partijen, EVP en de Sociaal Democraten, hebben niet meer de meerderheid in het parlement. We zien ook in de Europese verdeling, dat de kleine nationalistische partijen, die min of meer anti Europees zijn de meerderheid hebben. Het zal voor Tiimmermans niet eenvoudig zijn om een rol te spelen in de verkiezing. Timmermans in enthousiaster over Europa als dat de realiteit aangeeft. Met andere woorden: hij liegt. En leugenaar worden altijd ontmaskerd. Mijn inziens wordt het Europees parlement in stand gehouden uit eigenbelang, door baantjesjagers, de het prachtig vinden om elke maand een modaal jaarsalaris bijgeschreven te krijgen op hun bankrekening. De Europese belangen zijn ondergeschikt.

Bekijk ook

Meer