Duur 05:38
Gepubliceerd op 12 juni 2020

Koen op de Kaart: Geertruidenberg als perfecte vakantiebestemming?

De helft van alle Nederlanders blijft binnen onze landsgrenzen deze zomer. We willen er wel op uit, maar moeten ook afstand houden. Voor MAX vakantieman verkent verslaggever Koen Bugter deze zomer in elke provincie één maagdelijke vakantiebestemming, om óp de kaart te zetten: waar is het goed toeven, maar niet te druk? Zijn eerste stop: Geertruidenberg.

Geertruidenberg

Koen begint voor de serie Koen op de Kaart in het Noord-Brabantse Geertruidenberg. De stad wordt omringd door water. Om de stad nog beter te leren kennen kunt u een stadswandeling rondom de stad over de vestingsgrachten maken. Wilt u uitzicht over Geertruidenberg en beschikt u over een goede conditie? Dan is een bezoek aan de 42 meter hoge toren van de oude Geertruidskerk de moeite waard. Na 182 treden wordt uw inspanning beloond met een prachtig uitzicht. Maar breng ook een bezoek aan de Grote Markt waar veel van de oude koopmanshuizen nog in tact zijn en waar het plein vol staat met 200 jaar oude lindebomen. In het nabijgelegen Raamsdonk ligt het landgoed Het Broeck. Daar vindt u een replica van de tuinen van Paleis Het Loo.

In Onontdekte plekken voor een vakantie in eigen land, gaat MAX Vandaag op zoek naar de andere parels in de buurt van de plekken die Koen bezoekt.

Meld uw gemeente of vakantiebestemming aan!

De avonturen van Koen op de Kaart zijn te voglen op de Facebookpagina van MAX vakantieman en hier op MAX Vandaag. Woont u ook in een plaats, dorp of op een plek die meer aandacht verdient? Laat het ons dan weten en wie weet komt Koen langs deze zomer of beschrijven we u plaats op MAX Vandaag.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer