MAX voor Limburg

Opbrengst nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg loopt op tot € 2.140.670,-

Sinds de speciale uitzendingen van MAX voor Limburg, die gisteren zij uitgezonden, is de opbrengst van de nationale inzamelingsactie opgelopen tot € 2.140.670,-. En dit bedrag groeit nog steeds. Het doel van het initiatief is om mensen te helpen die door de watersnood in Limburg materieel en sociaal tussen wal en schip dreigen te geraken. 

MAX voor Limburg

Gisteren, woensdag 18 augustus, is de nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg georganiseerd. In 3 speciale uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, is geld ingezameld voor inwoners van Limburg die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen.

Burgers en burgemeesters aan het woord

Op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg komen getroffen burgers uitgebreid aan het woord en schuiven burgemeesters van verschillende Limburgse gemeenten aan. Zij zetten zich volop in om de inwoners van hun gemeenten te ondersteunen. Ook bekende Limburgers ontbreken niet; onder anderen André Rieu, Rowwen Hèze en Beppie Kraft kwamen langs.

Ook Op1, met Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen, kwam voor de gelegenheid vanuit Valkenburg. De talkshow stond eveneens volledig in het teken van de heftige overstromingen. Aan het einde van de uitzending maakte Jan Slagter een voorlopige eindstand bekend. Dat bedrag van € 2.034.553,- is inmiddels opgelopen tot € 2.140.670,-.

Zoveel mogelijk gedupeerden helpen

Het doel van MAX voor Limburg is om geld op te halen, om daarmee zoveel mogelijk gedupeerden te kunnen helpen. De burgemeesters in Limburg zullen bepalen waar het geld naartoe gaat. Zij kennen de inwoners van hun gemeenten immers het beste en weten precies wie er recht op hebben. In samenwerking met Stichting MAX Maakt Mogelijk wordt het geld verdeeld. Over deze transacties wordt verantwoording afgelegd en elke gedoneerde euro wordt ingezet voor het eerder geformuleerde doel.

Geef een reactie

Reactie

  1. Gerardtothemax says:

    Om over na te denken…
    De overheid en de verzekeringen lachen in hun vuistje, elke cent die hier binnenkomt hoeven zij niet uit te keren…en kunnen ze doorgaan met het geven van bonussen aan elkaar(vriendjes politiek) en hun salarissen…