Hoe werkt de app?

VOORDAT U KUNT SPELEN

Inloggen
U kunt de app spelen door in te loggen met uw Facebook-account of met uw e-mailadres.

U kunt vrienden toevoegen
Heeft u nog geen vrienden? In het vrienden-scherm kunt u via e-mail 1 of meerdere vrienden toevoegen en direct uitnodigen voor een spel. U krijgt een melding wanneer uw vriend uw speluitnodiging accepteert.

U speelt wanneer u dat wil
Als u geen tijd heeft om een spel uit te spelen, kunt u deze later hervatten. Via meldingen op uw telefoon wordt u op de hoogte gehouden van de acties van uw tegenstander (mits u notificaties heeft toegestaan bij het installeren van het spel, zie voor meer uitleg ‘tips’).

HET SPEL

U speelt één tegen één…
Tegen een vriend of een tegen willekeurige speler.

U start met M 750,-
De speler die na de finale meer Mesgeld op zijn teller heeft dan zijn tegenstander, wint het spel.

Een spel duurt 4 ronden en een finaleronde
Iedere ronde bestaat uit 4 vragen. Na het beantwoorden van deze vragen kunt u op basis van uw antwoorden Mesgeld inzetten. Heeft u er veel goed ? Zet in, maar overdrijf niet. Heeft u er niet zoveel goed? Pas, of probeer uw tegenstander weg te bluffen.

Let op de tijd
U heeft 25 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. De tijd loopt door als u de app verlaat. Zodra u begint met het beantwoorden van vragen, start de tijd. De tijd loopt ook u door als u de app verlaat ten tijde van het spelen van een ronde. Als uw beurt voorbij is kunt u de app verlaten, om op een later moment verder te spelen.

Uw verplichte inzet stijgt per ronde
Aan het begin van elke ronde geldt een verplichte inzet. M10 in ronde 1, M20 in ronde 2, M40 in ronde 3 en M80 in ronde 4. De speler met het minste Mesgeld op zijn teller  aan het begin van de finaleronde (ronde 5), moet alles inzetten.

U heeft meerdere inzetmogelijkheden
Nadat u en uw tegenstander de 4 vragen in een ronde beantwoord hebben is het tijd om in te zetten. Dit gaat in 3 fasen:

  • Voor het eerst na het beantwoorden van de vier vragen, zónder dat u weet of u deze goed heeft beantwoord.
  • Vervolgens krijgt u te zien hoeveel vragen u goed heeft. U kunt nu weer inzetten.
  • In de derde en laatste inzetfase geeft de speler die op de eerste hand zit door hoeveel vragen hij goed heeft aan zijn tegenstander. Dit gebeurt automatisch. Wie er op de eerste hand zit, wisselt elke ronde.

U kunt meegaan, verhogen of passen Naast de verplichte inzet, kunt u elke inzetfase minimaal M10 en maximaal M50 inzetten. Wie past, gunt de pot aan zijn tegenstander.

U wint een ronde als…

  • Uw tegenstander past.
  • U meer antwoorden goed heeft dan uw tegenstander.
  • U evenveel antwoorden goed heeft als uw tegenstander. De pot wordt dan gesplitst en u en uw tegenstander ontvangen ieder de helft.

De allesbeslissende finale
Na vier ronden volgt de finale. De speler met het laagste bedrag op zijn teller zet al zijn geld in en de andere speler gaat mee. Na het beantwoorden van vier vragen is er geen kans meer om in te zetten: degene met het meeste geld wint het spel, en krijgt het geld uit de pot.