MAX voor Limburg in Valkenburg

Eindstand nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg is € 2.180.670,-

Op 18 augustus 2021 zond Omroep MAX een marathon-uitzending uit, waarbij de kijker tijdens 3 specials inzage kreeg hoe de overstromingen in Limburg de slachtoffers keihard hebben getroffen. Tijdens de uitzendingen MAX voor Limburg is geld ingezameld en de eindstand is bekend. 

Help aan de inwoners

Jan Slagter besloot om de inwoners van de getroffen gemeenten in Limburg te helpen, omdat de opbrengst uit het Nationaal Rampenfonds niet bestemd is voor particulieren, maar voor kleinschalige projecten zoals voetbalverenigingen of buurthuizen.

Geweldige opbrengst

De reacties waren overweldigend wat heeft geresulteerd in een fantastische opbrengst. De totale opbrengst, inclusief de waarde van de donaties in goederen, komt samen uit op een totaalbedrag van € 2.180.670,-. Om de opbrengsten zo eerlijk mogelijk te kunnen verdelen wordt een speciale stichting opgericht “Watersnoodfonds Limburg”  Onder anderen Jan Slagter en ook de burgemeester van Valkenburg zijn toegetreden als leden van het bestuur.

Herstelwerkzaamheden

Naast de inventarisatie van de noden, is er ook tijd nodig om de getroffen huizen te laten drogen wat in vele gevallen nog wekenlang kan duren. Voor honderden mensen duurt het zeker nog tot het einde van het jaar voordat ze weer naar huis kunnen en de herstelwerkzaamheden kunnen beginnen.

Geef een reactie