Boekenrubriek in Tijd voor MAX

De boeken uit de boekenrubriek van Tijd voor MAX

Lezen verrijkt en gelukkig wordt er nog altijd veel gelezen. Maar wat lezen bekende Nederlanders? Welke boeken hebben hen geïnspireerd of veel voor hen betekend en welk boek ligt er nu op hun nachtkastje? Vragen die Tijd voor MAX maandelijks stelt aan een bekende gast in de boekenrubriek. Hieronder een overzicht van de boeken die zij u aanraden een keer te lezen. 

Nadja Hüpscher

Op 11 mei 2022 is actrice Nadja Hüpscher te gast in Tijd voor MAX. Het boek dat de meeste indruk op haar heeft gemaakt is Wat het hart verwoest van John Boyne (bekend van De jongen met de gestreepte pyjama). Een aanrader vindt Nadja het boek Neerslag van een huwelijk, dagboek 1977-1979 van Mensje van Keulen. Momenteel leest zij 2 boeken: Ik wil weg van Joerie Boom en De laatste man van Pepijn Keppel.

Menno Bentveld

Op 15 april 2022 is presentator van onder andere Vroege Vogels, Menno Bentveld te gast in Tijd voor MAX. Het boek dat Menno een echte aanrader vindt is Het wonderbaarlijke en vreemde leven van Chas Gerretsen geschreven door Chas Gerretsen. Het boek dat diepe indruk heeft gemaakt is het Gouden Boekje, Boudewijn de Beer een bewerking van Annie M.G. Schmidt. Momenteel leest Menno Nobel Streven van Frits van Oostrum.

Ronald Giphart

Op 12 januari 2022 is schrijver Ronald Giphart te gast in Tijd voor MAX. Het boek dat grote indruk op hem heeft gemaakt is Vreugdevuur der ijdelheden van Tom Wolfe. Een aanrader vindt Ronald het boek Vossenjacht van Racheda Kooijman en op dit moment leest hij De zwijger, Het leven van Willem van Oranje van René van Stipriaan.

Erik Dijkstra

Op 3 juni 2021 is Erik Dijkstra te gast in Tijd voor MAX. Een echte aanrader vindt hij het boek Het Verhaal van mijn Leven van Giacomo Casanova. 3 vuistdikke delen met scabreuze avonturen van meesterversierder die half Europa -en Nederland- afreist. Hilarisch, erotisch en spannend. Wat betreft Erik is hét sportboek, het boek 1974 van Auke Kok. In dit klassiek geworden boek ontrafelt Auke Kok de mythe van Oranjes onoverwinnelijkheid en schildert hij de soms ontluisterende taferelen rond Johan Cruijff en de zijnen op meeslepende wijze. Momenteel leest Erik De saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer.

Paul de Leeuw

Op 15 april 2021 is presentator Paul de Leeuw te gast in Tijd voor MAX. Het boek dat grote indruk op hem gemaakt heeft is Alleen op de wereld van Hector Malot. Een echte aanrader vindt hij het boek Shuggie Bain van Douglas Stuart. Een autobiografisch debuut van een jongen uit Glasgow wiens moeder verslaafd is aan alcohol. Momenteel leest Paul Je mag wel bang zijn, maar niet laf van Tony Boumans.

Twan Huys

Op 17 maart 2021 is presentator Twan Huys te gast in Tijd voor MAX. Het boek wat voor Twan een ommekeer in zijn leven was is Turks Fruit van Jan Wolkers. Een aanrader is volgens Twan het boek Zoutpad van Raynor Winn. Het boek gaat net als zijn boek Wandellust over de helende werking van wandelen. Twan is te gast in verkiezingstijd en raadt elke politicus aan het boek How to win an election van Quintus Tullius Cicero te lezen.

Sergio Vyent

Op 12 februari 2021 is First Date-presentator Sergio Vyent te gast in Tijd voor MAX. Voor hem is het boek over Frank Sinatra, My life with Frank Sinatra door Mr. S, geschreven door  zijn butler, van grote waarde voor hem. Een echte aanrader vindt Sergio The Hitchhiker Guide to the galaxy van Douglas Adams, een science fiction verhaal. Op dit moment leest Sergio Nu ik je zie van Merlijn Kamerling.

Susan Smit

Op 27 januari 2021 is schrijfster Susan Smit te gast in Tijd voor MAX. Naast zelf boeken schrijven, lees Susan ook graag. Het boek wat enorme indruk op haar heeft gemaakt is Aan Chesil Beach van Ian McEwan. Een echte aanrader vindt Susan De profeet van Hahlil Gibran. Momenteel leest ze de nieuwe roman van Jessica Durlacher, De stem.

De boekenrubriek is eens per maand in Tijd voor MAX. Het programma is elke werkdag te zien om 17.10 uur op NPO 1. 

Geef een reactie