100ste kamerplant in kamerplantenoverzicht van MAX Vandaag

Op zoek naar verzorgtips voor uw kamerplanten? Op MAX Vandaag vindt u van inmiddels 100 bloeiende, groene, onderhoudsvriendelijke en wat lastigere kamerplanten informatie over de beste standplaats, water geven, snoeien en verpotten. Allemaal overzichtelijk bij elkaar, in ons kamerplantenoverzicht.

Merkbaar gelukkiger

We delen ons huis altijd al graag met groen, maar sinds enkele jaren is de populariteit van kamerplanten tot ongekende hoogte gestegen. Ze verfraaien ons interieur en maken ons merkbaar gelukkiger door er alleen al naar te kijken. Daarnaast zijn zij ook nog eens gunstig voor het binnenklimaat, doordat zij de luchtvochtigheid verhogen en schadelijke stoffen uit de lucht zuiveren. Elke plant heeft wel zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ hoe ze het beste gezond en florerend gehouden worden.

kamerplantenoverzicht

Kamerplantenoverzicht MAX Vandaag

Op internet is veel informatie te vinden over de verzorging van kamerplanten, maar websites waarop al die kamerplanten bij elkaar gebundeld staan, zijn op één hand te tellen. Op MAX Vandaag zijn wij daarom een kamerplantenoverzicht gestart, dat wij steeds uitbreiden. Met het toevoegen van de sterke hangplant Scindapsus deze week, vindt u nu al van 100 veelvoorkomende en wat minder bekende kamerplanten verzorgtips. De planten staan op alfabet met hun (voor zover zij daarover beschikken) Nederlandse namen en u kunt daarnaast op bloeiende of groene planten zoeken.

Planten in het nieuws

Zo vindt u in ons overzicht natuurlijk de pannenkoekplant (Pilea peperomioides). Een plant die enkele jaren geleden niet tot nauwelijks meer te krijgen was in ons land, maar opnieuw zo populair geworden is, dat vrijwel elk tuincentrum ze nu weer verkoopt. Ook vindt u de ananasplant, die razend populair geworden is, nadat vele nieuwsbronnen hem als ‘anti-snurkplant’ bestempeld hebben. En natuurlijk de gatenplant (Monstera deliciosa), die in korte tijd zo populair geworden is, dat half Nederland er inmiddels één in huis heeft, of in elk geval een kussen, servetten of een t-shirt met de print ervan erop.

groen

Mist u iets?

Ook bijzondere en wat minder bekende kamerplanten mogen natuurlijk niet ontbreken en zo vindt u onder andere de kangoeroepoot, koffieplant en de frangipani in ons overzicht terug. We blijven het overzicht zoals gezegd nog geregeld uitbreiden, dus mist u op dit moment nog een plant, dan staat die er binnenkort wellicht alsnog bij.

kamerplantenoverzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn uw favoriete kamerplanten en heeft u exemplaren in huis die al meerdere generaties mee gaan?

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. kritische vrouw says:

  Zolang ik getrouwd ben, dus al 53 jaar, heb ik een kamerplant in huis die ik van mijn moeder meekreeg.
  Zij noemde hem: ” Mozes in het biezen mandje” vanwege de vorm van de kleine bloempjes.
  Het is een ijzersterk plantje, die niet veel verzorging nodig heeft en veel stekjes geeft.

  1. MAX Vandaag says:

   Wat fantastisch, bedankt voor het delen! Waarschijnlijk een Tradescantia spathacea vermoeden wij.