beweging-shutterstock

Thuis in beweging blijven: de KoelkastCoach Sabine Leijten heeft tips

Buitenshuis sporten is door de aangescherpte coronaregels lastiger geworden. Thuis in beweging blijven is een goed alternatief. Sabine Leijten, de KoelkastCoach, vertelt waarom dat zo is en geeft beweegtips.

Heel gezond

Bewegen, het is niet ieders favoriete hobby. Toch is het wel heel erg goed voor lijf en leden. “Als u beweegt wordt er van alles in werking gezet in het lichaam”, aldus Sabine. “De aanmaak van allerlei stoffen wordt geactiveerd. Wat als resultaat heeft dat u zich prettiger voelt met en in uw lijf. Lichaam en geest versterken elkaar, want bewegen maakt blijer, geeft u meer energie, minder last heeft van stijfheid, positiever in het leven komt te staan, minder last heeft van stress, u zich beter kunt concentreren, beter presteert, uw zelfvertrouwen een boost krijgt, maar ook dat u beter slaapt. Allemaal hele prettige bijkomstigheden”, aldus de KoelkastCoach.

Stappenplan

Voordat u begint met thuis sporten, is het belangrijk om gemotiveerd te zijn. Het begint volgens Sabine Leijten allemaal met zelfdiscipline, want u bent immers uw eigen motivator. Als u moeite heeft om deze motivatie te vinden, is het volgens Sabine handig om een stappenplan te doorlopen. Stap 1 is volgens haar het inlezen. Probeer te ontdekken welke vorm van beweging u makkelijk thuis kunt doen en wat bij u past.

Nederland in Beweging

Zo kunt u bijvoorbeeld meedoen met Nederland in Beweging, het MAX-programma waarin Olga Commandeur en Duco Bauwens oefeningen voordoen die u gemakkelijk thuis kunt doen. Ook heeft Olga Commandeur een extra beweegproject bij MAX: Heel Nederland Thuis in Beweging. Wekelijks worden er onder deze noemer video’s gepubliceerd waarin Olga extra oefeningen uitlegt. Hieronder een voorbeeld:

De KoelkastCoach heeft zelf overigens ook nog een aantal oefeningen die u thuis kunt doen. In onderstaande video doet zij die samen met MAX-dj Daniel Dekker.

Maak een afspraak met uzelf

Om ook echt dit soort oefeningen te doen, is het volgens Sabine Leijten essentieel dat u met uzelf afspreekt wanneer u deze doet. Kijkt u bijvoorbeeld elke werkdag rond 9.15 uur op NPO 2 naar de nieuwste Nederland in Beweging? Of wilt u liever op een later moment aan de slag? Het is verstandig om dit vooraf vast te leggen. Zet het desnoods in uw agenda.

Beweegomstandigheden

Daarnaast kan het ook geen kwaad om goede beweegomstandigheden voor uzelf te creëren. “Zorg dat u voldoende bewegingsruimte heeft op de plek waar u wilt gaan sporten. Constant tegen de salontafel aanschoppen, is geen pretje.” Ook de juiste attributen in huis hebben een een absolute pre. 

Als u eenmaal aan het bewegen bent geslagen is dat echt iets om trots op te zijn, vindt Sabine Leijten. “Nu lekker volhouden en mocht u het nodig hebben, dan kunt u uzelf na een aantal weken belonen met iets waar u enorm naar verlangt.”

Lunch Lekker met Daniel Dekker

Sabine Leijten zal op vrijdag 16 oktober 2020 in het NPO Radio 5 programma Lunch Lekker met Daniel Dekker het belang van in beweging blijven verder toelichten. Hierin zal zij ook uitleggen hoe u gemakkelijk thuis kan sporten. U hoort Lunch Lekker met Daniel Dekker elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Geef een reactie