winteractie MAX Maakt Mogelijk

Ouderen in Oost-Europa hebben dringend hulp nodig

Met één druk op de knop de verwarming aanzetten, voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Dat geldt niet voor de ouderen in Oost-Europa. Zij moeten ’s nachts met een winterjas aan in bed liggen om warm te blijven. Tijd voor MAX staat donderdag 13 februari 2020 in het teken van de ouderen in Oost-Europa.

Steun MAX Maakt Mogelijk en help de ouderen in Oost-Europa! Bel 0800 – 1315 (gratis) of doneer direct.

Niet weerbaar

Duizenden ouderen in Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Litouwen, Kosovo, Albanië en Bosnië hebben dringend hulp nodig. Met hun pensioen van €30 tot €45 per maand en hun huizen die niet meer zijn dan tochtige krotten, kunnen ze nauwelijks overleven en zijn ze niet weerbaar tegen de barre omstandigheden waaronder zij leven. MAX Maakt Mogelijk wil daarom kolen, hout en voedselpakketten uitdelen en iets doen aan hun tochtige krotten.

Geen geld

Jan Slagter: ”Met hun schamele pensioen hebben ouderen daar geen geld om voldoende hout en kolen te kopen om tijdens de winter hun huisje warm te houden. De huisjes zijn in vreselijke staat. Het kleine beetje warmte dat binnen is, is zo weer weg door de ramen die vaak met plastic zijn beplakt. Met onze jaarlijkse winteractie kunnen we het verschil maken tussen leven en dood. Dat hebben we vorige winters bewezen. Maar hout, kolen en voedselpakketten zijn nu direct nodig en met een paar euro per maand kunnen we ervoor zorgen dat huisjes en kachels opgeknapt worden en de ouderen het hele jaar door in een warm en veilig huisje zitten. Want niemand is te oud om geholpen te worden!’’

Over MAX Maakt Mogelijk

Stichting MAX Maakt Mogelijk verbetert leefomstandigheden van ouderen in Nederland, maar ook daarbuiten. Vooral de ouderen in Moldavië, Litouwen, Albanië, Roemenië, Kosovo en Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Dankzij de steun van donateurs kan MAX Maakt Mogelijk ervoor zorgen dat de armste ouderen direct geholpen worden met hout, kolen en voedselpakketten.

In Tijd voor MAX

Donderdag 13 februari 2020 is Jan Slagter te gast in Tijd voor MAX. Hij zet zich met stichting MAX Maakt Mogelijk al jaren in voor deze ouderen. Ook Marit van Bohemen en Serge Henri Valcke schuiven aan om te vertellen over hun ervaringen bij de ouderen thuis in Moldavië. En gepensioneerd bouwkundige Wim van der Maten is te gast bij Tijd voor MAX. Hij is bijna 80 jaar en zet zich al 10 jaar vrijwillig in om huisjes in Moldavië veilig en warm te maken. Karin Bloemen en Meester Frank Visser dragen de stichting een warm hart toe. Karin Bloemen heeft al verschillende muzikale wensen van ouderen in Nederland vervuld en zingt daarom tijdens de uitzending een bijzonder lied.

Tijd voor MAX in het teken van MAX Maakt Mogelijk is te zien op 13 februari 2020 om 17.10 uur op NPO 1.

Steun MAX Maakt Mogelijk en help de ouderen in Oost-Europa! Bel 0800 – 1315 (gratis) of doneer direct.

(Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door MAX Maakt Mogelijk)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Wij helpen een oma met familie in Armenie met een maandelijkse bijdrage, een bedrag dat daar gelijk staat aan een lokaal pensioen. Het bedrag (10% van ons pensioen) wordt daar op een bankrekening gestort. En mijn vrouw gaat één keer per jaar met koffers vol medicijnen, kleding en schoenen op bezoek (die ze gedurende het jaar bijeen koopt in kortingsaanbiedingen). Het is natuurlijk en druppel op de gloeiende plaat, maar het maakt toch verschil.

  2. oosterwijck says:

    De humanitaire hulp aan Moldavie is direct het gevolg van de associatieverdragen, die Europa met dit land, evenals Oekraine en Georgie en landen op de Balkan heeft gesloten. Europa wil haar grondgebied uitbreiden en de bevolking voor zich winnen met ondersteuning en armoedebestrijding. Deze hulp is natuurlijk zeer noodzakelijk, maar besef wel dat hier politieke belangen in schuilen. Omroep Max brengt dit verhaal, als zijnde dat dit een initiatief van de omroep is en dat met Uw giften, dit werk wordt volbracht. Verzwegen wordt, dat dit gefinancierd wordt door de Europese Unie en dat het doel is om deze landen los te weken van Rusland.