Pastel Goreng Ikan

Pastel Goreng Ikan vispasteitjes van Francis Kuijk

Samen zijn en samen eten is belangrijk in de Indische cultuur. Francis Kuijk deelt graag haar recept voor Pastel Goreng Ikan vispasteitjes met u. Gevuld met makreel en lekkere smaakmakers.

Ingrediënten (voor 20 stuks):

  • 2 pakjes hardige taartdeeg (20 plakjes)
  • 500 g verse makreelfilets
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 kaffirlimoenblaadjes, steeltjes verwijderd, zeer fijngesneden
  • peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • zonnebloemolie, om te frituren

Bereidingswijze:

Verwarm voor de vulling een stoompan met water. Stoom de makreelfilets 10 minuten. Haal ze uit de stoommand en schraap de huid weg. Vlok de vis in stukken en zet opzij. Schenk een dun laagje zonnebloemolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook, sambal oelek en de gesneden kaffirlimoenblaadjes tot het mengsel kleurt. Roer de gevlokte vis erdoorheen, breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Haal de pan van het vuur en laat de vulling volledig afkoelen.

Bestuif uw werkblad lichtjes met bloem. Steek een cirkel met een doorsnede van ongeveer 8-10 cm uit een plak deeg. Schep een lepel vulling in het midden van de cirkel. Vouw de onderste helft van het deeg over de vulling om een halvemaan te vormen en druk eventuele lucht eruit. Duw met een vork de randen tegen elkaar om de pastei af te dichten of vouw de randjes per cm over elkaar dicht voor een sierlijke rand. Herhaal met de rest van de plakjes deeg en de vulling. Verhit de zonnebloemolie in een wok of pan en frituur de pasteitjes in porties goudbruin. Laat de Pastel Goreng Ikan uitlekken op keukenpapier.

Tip: u kunt ook tonijn uit blik gebruiken voor de vulling. Roer dan een klein beetje losgeklopt ei door het afgekoelde mengsel heen want tonijn kan wat droog zijn.

(Bron: Francis Kuik, de foto is ter illustratie)

Geef een reactie